Güneşle Cildinizi Barıştırın!

      SPF Nedir?

      Sun Protection Factor ya da tanıdık adıyla SPF, bir güneş koruyucusunun cildi UVB ışınlarından ne kadar iyi koruyacağının ölçüsüdür. Bahsi geçen UVB ışınları güneş yanığına, cilt hastalıklarına ve hatta cilt kanserine sebep olabilecek radyasyon dalgalarının kaynağı. Anlayacağınız bu işin şakası yok!

                  Cildinizi korumak için öncelikle aşağıdaki sorulara cevap verebilmelisiniz;

                  Cilt renginiz ve cilt tipiniz nasıl

                  Güneşe maruz kalma sıklığınız nedir

                  Makyaj yapıyor musunuz

                  Kullandığınız diğer cilt bakım ürünleri neler

                  Hayat tarzınız nasıl

                  Yaşadağınız yerin iklimi nasıl

                  Günün hangi saati dışarda olacaksınız

                                    Eğer cildiniz çok yağlı ya da akneliyse cildinize kat kat krem sürmek yanlış bir tercih olacak. Daha hafif dokulu ürünleri seçmelisiniz. Örneğin çok amaçlı BB kremler ya da SPF’li nemlendiriciler işinizi görür.

                                    Yaz aylarında ne zaman güneşle karşılaştığınız da önemli, eğer ofiste çalışıyorsanız güneş kremini yenilemeye dışarıda çalışanlara göre daha az ihtiyaç duyacaksınız.

                                    Makyaj yapıyorsanız, yaz mevsimin fondöten yerine BB krem kullanabilirsiniz. Hatta SPF korumalı BB kremler bile var!

                                    Kullandığınız nemlendirici zaten SPF korumalıysa güneş kremini es geçebilirsiniz diye düşünmeyin. En etkin koruma için güneş kreminizi mutlaka sürün.

                                    Eğer sabah saatleriyle yataktan kalkmanızla evden çıkmanız arasında çok az vakit oluyorsa yine çok amaçlı bir ürüne yönelebilirsiniz.

                                    Yaşadığınız yerde hava nasıl? Nemliyse daha hafif içerikli ürünler isteyebilirsiniz, eğer kuru sıcağa maruz kalıyorsanız cildinizi yumuşatacak içerikler sizin için daha uygun olur.

                                    Diyelim ki dışarıda fırtına kopuyor, güneş kremi sürmeye gerek var mı? Evet hala var ama güneşli günlere göre daha az kullanabilirsiniz.

                                    Gün içinde tekrar tekrar uygulamanız gerekecek mi? Eğer gerekecekse dokusunu sevdiğiniz ve özellikle yüzünüz için özel üretilen güneş bakım ürünlerini kullanmanız gerekir.

                                    Kozmetik ürünlerinde söz konusu olan SPF’lerin UVA ışınlarını da engelleyecek özellikleri olmadığından ekstra güneş koruyucularına ihtiyaç duyabileceğinizi de unutmayın!